svētdiena, 2011. gada 20. novembris

viņi.


Gribi pasmaidīt, pasmieties?
Nevajag iet uz kino noskatīties kādu komēdiju - Vienkārši pavēro cilvēkus sev līdzās.

Gulētāji, viņi iedalās vēl divās apakšgrupās. Pirmā no viņām ir īstie gulētāji, kuri tiešām guļ, neņemot vērā kā transportlīdzeklis kratās vai izņem līkumu. Viņi mēdz arī iekrākties un nosiekalot logu. Tātad - pilnīgi un galīgi atlūzuši. Otrā apakšgrupa ir tiek, kuri tēlo, ka guļ. Piever acis, bet zin, kas apkārt notiek un ir lietas kursā par visu, kas notiek aiz loga.
Kājās stāvētāji. Sinonīms vārdam - bezbiļetnieki. Parasti drūzmējas pie durvīm, lai pēc iespējas īsākā laikā spētu pamest braucamo, ja iekāpj kontrole, kā vienmēr aizbildinoties ar stāstu, ka ir nokavējuši pieturu..
Vērotāji. Cilvēki, kas aplūko, novērtē katru, kas iekāpj sabiedriskajā. Viņi aplūko upuri no galvas līdz kājām. Piefiksē upura plusus un mīnusus. Viņi vēro visu. Gan kā tu iekāp, gan apsēdies, gan kā izkāp.
Tantiņas un onkulīši. Tā pat kā veikalos, tā arī sabiedriskajā transportā ir tas laiks, kad viss ir pilns ar tantiņām un onkulīšiem. Onkulīši parasti nav tik uzstājīgi, par savas vietas iekarošanu, kā to mēdz darīt tantiņas. Viņas būs gatavas skriet no transportlīdzekļa otra gala, lai tikai ieņemtu savu iekāroto vietu.. un pamēģiniet tikai paspēt to izdarīt ātrāk par viņu. Tad jau sāksies runa par pieklājības normām un teksti, kuri sākas ar: " Es tavā vecumā... " vai "Agrākos laikos.. "
Jā, jā.. agrākos laikos zāle bija zaļāka un debesis zilākas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru